26 Σεπ 2012

Η επιχειρηματικότητα δίνει όραμα στην κοινωνία

Το πάντρεμα της επιχειρηματικότητας με το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας επιχειρεί το πολυσυνέδριο Capital + Vision με θέμα «Μπροστά στην κρίση η επιχειρηματικότητα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να δώσει όραμα στην κοινωνία!». Και το πετυχαίνει με την κινητοποίηση που δημιουργεί η συμμετοχή δεκάδων φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), επιχειρήσεων και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στοχεύει στην επίλυση πιεστικών κοινωνικών προβλημάτων όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η εκπαίδευση, η παροχή υπηρεσιών υγείας, η φτώχεια, ενέργεια, υδάτινοι πόροι κλπ. Η αντιμετώπιση του προβλήματος στο οποίο στοχεύει τίθεται στο κέντρο των δραστηριοτήτων της κοινωνικής επιχείρησης και η επίλυσή του συχνά έρχεται μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων. 
Οι κοινωνικές επιχειρήσεις δεν είναι κατ’ανάγκη μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Ξεκινούν από ανθρώπους με όραμα και επιμονή να επιτύχουν το στόχο της κοινωνικής αλλαγής και της επίτευξης λύσεων με διάρκεια και οι οποίοι εφαρμόζουν βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας στη λειτουργία των οργανισμών τους.
Κρίσιμο στοιχείο που διαχωρίζει τις «κοινωνικές» από τις «παραδοσιακές» επιχειρήσεις είναι το γεγονός ότι στοχεύουν στην επίλυση συγκεκριμένων κοινωνικών προβλημάτων και όχι στην επίτευξη οικονομικού αποτελέσματος, το οποίο είναι το μέσο το οποίο χρησιμοποιούν για την επιτυχία του σκοπού τους.
Βιβλιογραφία: Stokes, D., N. Wilson, et al. (2010). Entrepreneurship, CENGAGE Learning.
 

19 Σεπ 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ – ΕΠΑΙΝΩΝ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΟΥΣΑΣ
  
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ – ΕΠΑΙΝΩΝ
2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
& ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Η εκδήλωση απονομής των βραβείων και επαίνων του διαγωνισμού ποίησης πραγματοποιήθηκε, παρά τις καιρικές συνθήκες, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7,30 μ.μ. σε αίθουσα του Συλλόγου στη Μαραθούσα.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα.

5 Σεπ 2012

Γαλάτιστα - 2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ



Ο Δήμος Πολυγύρου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας, σε συνεργασία με την Π.Ε. Χαλκιδικής και τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Γαλάτιστας, διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τη 2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ στη Γαλάτιστα, στις 7, 8, 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: