11 Αυγ 2011

Αρχαιολογικοί χώροι για την πανσέληνο

Η πανσέληνος του Αυγούστου ανοίγει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία. Τη βραδιά της 13ης Αυγούστου περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα μείνουν ανοιχτοί, ώστε οι επισκέπτες να τους απολαύσουν κάτω από το φως του φεγγαριού.

Την Αυγουστιάτικη πανσέληνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Χαλκιδικής στον εξωτερικό χώρο του σπηλαίου των Πετραλώνων.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν τη μουσική εκδήλωση "Νότες στο φως του φεγγαριού" με τη συμμετοχή της Δάφνης Λέμπερου (http://www.youtube.com/watch?v=iSQXthxRM_4&feature=related).
Ώρα έναρξης 22.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Επίσης, την ίδια μέρα 13/08/11, το σπήλαιο θα λειτουργεί από τις 09:00 – 22:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

2 σχόλια:

  1. Αξιόλογη εκδήλωση. Η πρώτη για τη νέα διαχειριστική αρχή του σπηλαίου των Πετραλώνων σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Προποντίδας. Περιμένουμε να έχει και συνέχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμος Νέας Προποντίδας, Κέντρο UNESCO ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Α.Π.Θ. κλπ) για την υποβολή πρότασης αναγνώρισης του σπηλαίου από την UNESCO ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
    Το Κέντρο UNESCO ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (cu.aristotelis@gmail.com) είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου φορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή